Archive for the 'Asociatii' Category

30 Iunie: Adunare Generala si Alegeri in ASP Azur - ALARMA FALSA

Sau va fi o pacaleala, sau se va tine cu adevarat!

Ramane sa aflam de la ‘baietii isteti’ care conduc ASP-ul…

Surpriza va fi ca NICIUN NOU MEMBRU ASP nu a fost acceptat, inca… Cu alte cuvinte, vor vota doar cei vechi.

UPDATE: ALARMA FALSA! Baietii nu au dus intentia pana la capat. Adunarea Generala nu mai are loc. Numai ei stiu de ce…

De Paste!

HAIDETI SA REDUCEM CONSUMUL DE ENERGIE ELECTRICA IN AZUR!

S-a repornit iluminatul in complexul Azur! Ura!

Dupa 3 ani de bezna, aproape ne dor ochii de la baia imensa de lumina in care se scalda acum strazile noastre.
Pentru unii vecini, lumina de la stalpii de afara le intra pana sub plapuma! :))

Dar… oare chiar avem nevoie de atat lumina in cartierul nostru?

OARE PUTEM REDUCE CONSUMUL LA JUMATATE SI TOTUSI AVEA DESTULA LUMINA DACA IN LOC DE 2 BECURI PE STALP APRINDEM DOAR 1 BEC ?

Cred ca am transmite un mesaj frumos prin gestul nostru si cred ca am avea destul lumina pentru toti daca am injumatati numarul de becuri aprinse in cartier prin aprinderea unuia din cele 2 becuri de pe fiecare stalp de iluminat.

Haideti sa reducem factura de energie electrica pe care sa o platim in fiecare luna pentru cartier! Haideti sa salvam cat putem si noi Planeta!

Cartierul Azur sprijina economia de energie!

PS: V-am spus ca de azi avem si contract cu Ecovol pentru curatenie in cartier? Da, avem. Spre disperarea Grupului lui Binder, activitatea asociatiei se reia.

Start PAZA in Azur: ZIMBRUL SECURITY (2.Apr.2012, ora 7:00 a.m.)

Nu, nu mai e Caldo Private Security, asa cum a fost agreat initial in Adunarea Generala din 17 Martie. Ne-am pomenit ca aceasta firma a pus niste conditii imposibile la contract, dupa ce fusese agreat initial.

Luni, 2 Aprilie 2012, ora 7:00 dimineata, urmeaza sa inceapa serviciul de PAZA in Complexul Rezidential Azur 1+2 cu noua firma de paza cu care s-a semnat contractul chiar azi dimineata: ZIMBRUL SECURITY ! (website aici: http://www.zimbrulsecurity.ro/ )

A fost o afacere destul de buna cu aceasta firma pana la urma, pretul a fost chiar mai bun si am pastrat totusi conditiile noastre: 3 posturi permanente (2 fixe, cate unul la fiecare intrare, si unul semi-mobil in spatele cartierului) si o masina de interventie cu un agent de interventie (al 4 -lea semi-post , sa zicem) pozitionat la noi.

Deci, ATENTIE! De luni, avem paza cu ZIMBRUL SECURITY!

(ok, inca nu avem Regulament de Ordine Interioara agreat cu vecinii, dar dl. Antonescu ne da asigurari ca se va face si asta… candva… Momentan modul in care se intra in cartier este agreat doar la nivel de Comitet Executiv al ASP, maine postez aici si prima varianta propusa de ‘captele istete’, urmand ca in viitor sa se ajunga la o varianta comuna votata cu majoritatea vecinilor in cadrul unei Adunari Generale viitoare, organizata cat mai curand, Doamne Ajuta!)

CUM FUNCTIONEAZA ASP AZUR 1+2? Iata legea

NORME METODOLOGICE LA LEGEA 230/2007

CAP. II

Înfiinţarea, organizarea, funcţionarea şi administrarea asociaţiei de proprietari

ART. 4

Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din cadrul aceluiaşi condominiu cu cel puţin 3 proprietari. Acordul se consemnează într-un tabel nominal, anexă la acordul de asociere, potrivit art. 5 alin. (1) din Legea nr. 230/2007. Tabelul nominal, anexă la acordul de asociere, va conţine, în mod obligatoriu, următoarele: numele şi prenumele proprietarului, adresa, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, indicarea titlului de proprietate, data exprimării voinţei de asociere şi semnătura.

ART. 6

(2) Cu cel puţin 10 zile înaintea datei fixate pentru adunarea generală de constituire proprietarii se convoacă prin afişare într-un loc vizibil. După a treia convocare a adunării generale de constituire, acordul de asociere se consideră realizat, sub condiţia exprimării voinţei de asociere, consemnată în tabelul nominal, anexă la acordul de asociere, a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor.

(6) În adunarea generală de constituire se prezintă şi se adoptă statutul asociaţiei de proprietari, în care se vor cuprinde precizări cu privire la:

a) denumirea, forma juridică, sediul, durata de funcţionare ale asociaţiei de proprietari;

b) scopul şi obiectul de activitate ale asociaţiei de proprietari;

c) mijloacele materiale şi băneşti de care poate dispune asociaţia de proprietari; structura veniturilor

şi a cheltuielilor;

d) membrii asociaţiei de proprietari, drepturile şi obligaţiile acestora;

ART. 7

(1) Acordul proprietarilor privind constituirea asociaţiei de proprietari se consemnează într-un proces-verbal al adunării generale de constituire, întocmit în două exemplare originale, semnate de toţi proprietarii care şi-au dat consimţământul.

(2) Proprietarii îşi dau consimţământul, de regulă, în adunarea de constituire; în cazul proprietarilor absenţi, consimţământul poate fi exprimat prin semnarea procesului-verbal prevăzut la alin. (1), în termen de 30 de zile de la data la care a avut loc adunarea de constituire, conform art. 6

ART. 8

(1) Cererea pentru dobândirea personalităţii juridice a asociaţiei de proprietari împreună cu statutul, acordul de asociere şi procesul-verbal al adunării generale de constituire se depun şi se înregistrează la organul financiar local în a cărui rază teritorială se află clădirea.

(2) Statutul şi acordul de asociere se întocmesc în baza Legii nr. 230/2007.

ART. 9

Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire şi care nu şi-au dat consimţământul în condiţiile prevăzute la art. 7 se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi.

Campion de Formula 1, tocmai A RUPT un Audi RS6 in gardul cartierului nostru! Sotia insarcinata era in masina! (VIDEO)

Prepelita Dan Sorin, pilot in campionatele de Raliuri si de Viteza in Coasta si Formula 1 ale Romaniei, a reusit sa culce la pamant 40 de m din gardul Cartierului Rezidential Azur din Pipera la volanul unui Audi RS6 modificat cu numarul B 13 RPZ.
S-a intampla aseara, 26 Septembrie 2011, in jurul orei 17:00, pe strada Nita Pintea din spatele cartierului, chiar langa locul de joaca al copiilor.

Acesta a luat gresit o curba in viteza si a lovit cu partea dreapta-fata in gardul respectiv care apoi l-a rasucit si l-a adus inapoi in gard unde a mai ras cu partea stanga o portiune buna din partea de protectie si un stalp de iluminat public. Masina a fost foarte avariata, o roata dreapta spate rupta cu totul , partea din fata smulsa, portiera soferului infundata adanc in urma impactului cu stalpul.

Iluminatul public al Primariei a fost intrerupt, abajurul pus de municipalitate pe stalpul cartierului a cazut de pe stalp.

O bucata din discul de frana al rotii din spate a zburat in parbrizul unui alt sofer al unui Logan alb nou-nout care circula pe acolo in acelasi timp. Norocosul sofer a vazut cum bucata de metal se opreste in parbriz chiar in fata lui.

Socul cel mai mare l-a avut SOTIA pilotului, care a trecut prin acest accident insarcinata fiind in luna a 5-a. Aceasta nu a cerut asistenta ambulantei. Nici Prepelita nu a avut nevoie de ingrijiri.

Prepelita Dan Sorin a facut o gaura imensa in gardul cartierului, acum proprietarii trebuie sa vada cum recupereaza pagubele produse. Pilotul a pus la dispozitia noastra copii dupa buletinul si asigurarea RCA si am obtinut si copie dupa Prcesul Verbal intocmit de Polita Rutiera. Am fost asigurat ca va coopera pentru rezolvarea daunelor produse cartierului…

Happy Easter !