Archive for April, 2011

PASTE FERICIT !

E timpul sa fim impreuna de Invierea Domnului! Fie ca binecuvantarea cereasca sa se rasfranga asupra noastra a tuturor si sa ne faca mai buni, mai darnici si mai intelepti!

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi, sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa, bucurie in inima si multa sanatate .

In noaptea Invierii,
cand clopotele bat
din suflet noi va spunem:
HRISTOS A INVIAT!

ASOCIATIA DE PROPRIETARI AZUR 1+2

SERVICIUL DE ALIMENTARE CU APA SI CANALIZARE DIN CADRUL ANSAMBLULUI AZUR 1+2

Stimati proprietari,

 

Avand in vedere ca exista in acest moment o intensa dezinformare din partea unor proprietari care NU LOCUIESC in Ansamblul Azur 1+2 sau care se substituie pe adresele de email ca fiind alta persoana , va pun la dispozitie pentru CONFORMITATE adresa de la APELE ROMANE tocmai pentru a CLARIFICA aspectele juridice referitoare la serviciul de alimentare si canalizare , in conformitate cu REGULAMENTUL – CADRU de organizare si functionare a serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare elaborat in conformitate cu prevederile art. 14 alin. (1) lit. b) din Legea serviciilor publice de gospodarie comunala nr. 326/2001, ale art. 32 alin. (4) si ale art. 37 din Ordonanta Guvernului nr. 32/2002 privind organizarea si functionarea serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare, aprobata prin Legea  nr. 634/2002.

Va rog sa accesati pentru conformitate linkul http://www.cartier-azur.ro/FISIERE_DE_STOCAT/apele_romane.tif

 

Nota :

Orice alt comentariu care se abate de la legislatia in vigoare este un NON SENS si DAUNEAZA GRAV BUNULUI SIMT .

 

Cu stima ,

 

Adrian Antonescu

Presedinte  ales ASP AZUR 1+2

 

NU constituie retele publice:

 

·        retelele de distributie aferente unei singure cladiri de

            locuit, chiar daca aceasta este administrata de mai multe persoane fizice

            sau juridice;

·        retelele de distributie aferente unei incinte proprietate privata pe care se afla mai multe locuinte despartite de zone verzi si alei interioare private;

·        retelele de distributie aferente unei platforme industriale, in care drumurile de acces si spatiile verzi sunt proprietate  privata, chiar daca aceasta este administrata de mai multe persoane juridice;

 

ART. 12

 (1) Operator al serviciilor de apa si de canalizare poate fi compartimentul de

specialitate organizat in cadrul aparatului propriu al consiliului local, societatea

comerciala apartinand unitatilor administrativ-teritoriale si asociatiile constituite de catre acestea, cu capital privat sau mixt, autorizate de A.N.R.S.C., care administreaza si exploateaza unul sau mai multe sisteme publice de alimentare cu apa potabila si/sau de canalizare si  asigura furnizarea/prestarea serviciilor de apa si de canalizare la utilizatori.

 

ART. 15

(1) Utilizator al serviciilor de apa si de canalizare poate fi orice persoana fizica sau  juridica, proprietara sau cu imputernicire data de proprietarul unui imobil, avand bransament propriu de apa potabila si/sau industriala ori racord propriu de canalizare, care beneficiaza, pe baza de contract, de serviciile operatorului.

(3) Principalele categorii de utilizatori pot fi:

a) agenti economici;

b) institutii publice;

c) utilizatori casnici: persoane fizice proprietare ale unui imobil sau asociatii de

proprietari/locatari.

 

ART. 18

Sursele de alimentare cu apa si emisari pentru sistemele publice de canalizare sunt urmatoarele:

a) sursele de apa sunt, in general, surse de suprafata (lacuri, rauri, paraie etc.) si

subterane (panza freatica);

 

 

 

ART. 21

(11) La solicitarea utilizatorilor operatorul va interveni la asigurarea continuitatii

functionarii retelei publice de canalizare; in cazul in care obturarea s-a produs ca urmare a exploatarii necorespunzatoare a instalatiilor de catre utilizatori, cheltuielile vor fi  suportate de catre acestia.

 

ART. 28

(2) Un utilizator trebuie sa aiba de regula un singur bransament de apa si un racord de canal, mai multe bransamente si/sau racorduri admitandu-se in cazuri speciale, cu aprobarea reprezentantilor administratiei publice locale, pe baza avizului operatorului

 

ART. 30

(5) Realizarea de bransamente si racorduri de canalizare fara avizul operatorului este considerata clandestina si atrage, conform legislatiei in vigoare, raspunderea disciplinara, materiala, civila, contraventionala, administrativa sau penala, dupa caz, atat pentru utilizator, cat si pentru executantul lucrarii.

 

ART. 43

(1) Orice utilizator care dispune in interiorul proprietatii sale de alte instalatii de

alimentare cu apa care nu provine din sistemul public de distributie a apei trebuie sa notifice operatorul/prestatorul serviciului despre acest fapt.

 

ART. 47

(2) Delimitarea dintre reteaua publica de canalizare si instalatia interioara de canalizare apartinand utilizatorului este caminul de racord.

 

ART. 51

(1)  Orice utilizator, persoana fizica sau juridica, care doreste sa fie racordat la sistemul public de canalizare, trebuie sa depuna la operatorul-furnizor de servicii de canalizare o cerere de racordare. Cererea va fi insotita de certificatul de urbanism, planul de incadrare in zona la scara de 1:500, si actul de proprietate sau o imputernicire data de proprietar

 

 

 

 

 

ART. 64

(1) Instalatia interioara de alimentare cuprinde ansamblul tehnico-sanitar, de la

robinetul de dupa apometru (punctul de delimitare), in sensul de curgere a apei, pana la armatura de utilizare.

Reteaua interioara de alimentare cu apa apartine, ca obligatie de intretinere si reparatie, utilizatorului.

 

(2) Instalatiile interioare de apa si de canalizare care deservesc doi sau mai multi

proprietari dintr-un condominiu, inclusiv teul de derivatie, sunt instalatii apartinand partilor comune ale condominiului si intra ca obligatie de intretinere si reparatie in sarcina tuturor proprietarilor condominiului.

 

ART. 66

 

(2)  Instalatia/reteaua interioara de canalizare apartine utilizatorului;   operatorul nu are nici o obligatie privind buna functionare a retelei interioare de canalizare